En uns pocs dies es compliran tres anys de govern útil per a la Vall d’Uixó i per als vallers i valleres. És útil perquè la Vall d’Uixó ha avançat molt al llarg d’este temps, encara que queda molta feina per fer per davant. Però hem passat de ser una ciutat que no comptava per a la resta d’administracions a ser la que més diners per a ocupació i formació rep de tota la província. En concret, més de cinc milions en tres anys.

També és útil perquè governem des de la responsabilitat, la dignitat i l’honradesa i, sobretot, defensant sempre els interessos de la nostra ciutat. A això ens vam comprometre durant la campanya electoral i en estos tres anys ho estem demostrant amb la nostra gestió diària al capdavant de l’Ajuntament.

Per exemple, aleshores vam dir que les empreses que treballaven per al poble complirien el contracte o deixarien de treballar. I ara hem aconseguit, després de molt treball i esforç, que l’empresa de recollida de fem i neteja viària complisca i a més ens retorne 750.000 pagats de més durant els anteriors governs del PP.

I ho hem aconseguit perquè no li devem res i li ho hem exigit, perquè amb els diners de tots els vallers i valleres no es juga. A més de retornar estos 750.000 euros, també han renovat tots els camions i màquines, la qual cosa haurien d’haver fet fa deu anys quan la senyora Isabel Bonig i el PP van privatitzar el servei.

ÉS INCREÏBLE LLEGIR a la regidora Elena Vicente-Ruiz dir que els socis de govern són els tontos útils. Increïble i vergonyós, perquè realitzen al costat de tot l’equip de govern un treball honrat que el PP va ser incapaç de fer en huit anys. I això pareix que ara els molesta, perquè la Vall d’Uixó ha començat a remuntar la situació en la qual la van deixar: sent la ciutat més vulnerable d’Espanya.

Antoni Llorente ha tornat la dignitat a la Llar Sagrada Família, hui en molt millors condicions i més segura per als majors, i ha posat en valor uns serveis socials que són per a tota la ciutadania. I Fernando Daròs ha contribuït a signar un acord tan important com el que comentava abans amb l’empresa del fem i la neteja. Empresa amb la qual, per cert, el PP mantenia estranyes relacions de suposat finançament il·legal. Tal vegada per això no li exigien que complira el contracte?

Per sort, eixos anys de foscor i males pràctiques han quedat enrere i els diferents governs del canvi hem portat una nova forma de fer política a les institucions. Des de juny de 2015, a l’Ajuntament i a la Generalitat Valenciana. I ara també al Govern d’Espanya, amb Pedro Sánchez com a president, després d’haver tret endavant la moció de censura contra un Mariano Rajoy acorralat per la corrupció.

AMB EL NOU GOVERN d’Espanya serem igual d’exigents que ho estem sent amb la resta d’administracions, independentment del seu color polític. Perquè si per alguna cosa també s’han caracteritzat estos tres anys és per defensar per sobre de tot els interessos de la Vall d’Uixó. I així anem a seguir.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó