Sóc conscient que les xarxes socials són un calaix de sastre on tot hi cap, la majoria de les vegades fent comentaris i fins i tot judicis de valor sobre alguns aspectes que ni tan sols coneixem mínimament. I Donald Trump i la seua política és, em pense, un dels assumptes que exemplifiquen a la perfecció el que acabe de dir.

Davant l’anunci de la construcció de mur per intentar frenar la immigració a través de Mèxic, de culpabilitzar els immigrants de tots els mals que ocorren als EEUU, d’afavorir el negoci de les armes o de promoure el més exacerbat dels proteccionismes moderns, molts van ser els que es van llançar a la piscina per glorificar-lo i posar-lo d’exemple. I ara en venen les conseqüències.

La més directa (però no l’única) per a nosaltres, són els aranzels que s’han activat recentment i que, com vaig llegir en este mateix diari, «suposaran la liquidació dels enviaments de la clemenules» al país de les oportunitats. Ara és quan comencem a patir les conseqüències de totes les decisions qüestionades i qüestionables que està suposant el govern trumpista.

En este context, aquells que en el seu moment el van posar al més alt de l’altar, ara ja es preparen per a rectificar les seues postures o, si més no, per a donar el silenci com a resposta. Però ara ja és massa tard per tornar enrere i evitar que esta campanya citrícola, una vegada més, s’inicie amb problemes aliens al treball que cada dia fan els nostres llauradors i empresaris de la taronja.

Lamentablement, i una volta acabades les eleccions, es torna a evidenciar que este assumpte només hi ha una persona que el tractarà i el defensarà on toca: el nostre representant de Compromís Joan Baldoví. La resta, a partir d’ara l’esborraran de la seua fulla de ruta. Perquè per a ells, la nostra taronja ni els importa ni els importarà. Almenys fins a la pròxima cita electoral.

*Alcalde de Betxí