L’altre dia ens vam reunir amb l’Associació Provincial d’Empresaris de l’Hosteleria i Turisme de Castelló (Ashotur). Amb ells vam analitzar les diverses qüestions vinculades al seu sector, tals com l’ordenança de soroll, el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), els llits dels que disposa la ciutat i les necessitats creixents, els permisos i llicències, la llei d’espectacles, l’augment de la vida cultural als carrers de Castelló...

Però de tot el que es va dir en aquella reunió, personalment em quede amb el comentari que va fer la responsable de l’associació quan vam parlar del moviment econòmic que genera el turisme esportiu, amb tots els esdeveniments que les nostres instal·lacions i els nostres carrers i espais naturals, reben durant tot l’any: «Ho esteu fent de 10, tot eixe dinamisme ens ha salvat i ens està fent créixer i generar nous llocs de treball i riquesa».

No, no es tracta d’un esdeveniment puntual d’un dia. Estem parlant d’una constant on cada cap de setmana hi ha un parell o tres d’esdeveniments de tot tipus de disciplines i categories, que porten cap a Castelló centenars i milers de turistes amb l’esport com a principal reclam. Com bé s’ha dit, el turisme esportiu és una manera «molt sana» de desestacionalitzar el turisme i aprofitar el nostre clima i les instal·lacions municipals.

I per altra banda tenim el feedback d’aquells que venen a Castelló. Per un costat, el dels organitzadors i federacions. L’altre dia rebíem una carta de la presidenta de FESA, la Federació d’Esports Adaptats on, després de dos campionats seguits de natació adaptada, ens agraïa tot el suport i ens comentava que en cap lloc se senten tan ben tractats com a Castelló. No pretenem ser millors que ningú, pretenem fer les coses bé. I fer que qui vinga a passar un cap de setmana, quatre dies o una setmana, ja siga amb l’esport com a excusa, o no, se’n torne amb un molt bon sabor de boca i ho compartisca amb més gent.

En aquest sentit, des del Patronat d’Esport volem intensificar la relació amb el sector turístic local per treballar de manera coordinada i seguir veient com l’esport mou Castelló.

*Regidor d’Esport de Castelló