Des de Compromís per Vila-real pensem que la Fira i Festes de Sant Pasqual, que enguany celebra cent anys de patronat, no són només un moment per a mantenir vives les tradicions, fins i tot per a escapar de les preocupacions de tots els dies.

També són un aparador per a mostrar al món el que al llarg de tot l’any fan les associacions, artistes, comerciants i esportistes de Vila-real, un motor de la participació ciutadana amb activitats, com el sopar de veïns, que organitzen les associacions.

Però, sobretot, i a més de tot açò, també són un potent generador d’economia local, que es comptabilitza al voltant dels 1,5 milions d’euros. El treball de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i les diferents regidories de l’Ajuntament, comptant sempre amb les empreses locals, generen un impacte directe, però també indirecte sobre el comerç local i, sobretot, l’hostaleria, que reben aquests 10 dies com un autèntic revulsiu que genera no només ingressos, sinó també llocs d’ocupació.

A més, enguany, gràcies a iniciatives pioneres com Il·lusió Sense Barreres, les festes també seran més solidàries que mai, perquè gràcies a la col·laboració de les regidories d’Economia i de Serveis Socials i l’Associació de Firaires de Vila-real, les nostres entitats socials repartiran 2.000 tiquets entre les famílies amb situació de vulnerabilitat perquè cap xiquet de Vila-real es quede sense poder accedir a la fira d’atraccions.

Per tot això, felicitem totes les persones que posen el seu esforç i dedicació per a fer possible els 230 actes d’aquesta programació però, sobretot, des de Compromís, volem desitjar als veïns i veïnes de Vila-real que amb respecte i coneixement fem i passem unes bones festes!

*Regidor d’Economia de Compromís per Vila-real