Res no pot aturar un poble unit. Demà, les valencianes i valencians celebrem la nostra fundació com a poble i reivindiquem la consciència i l’orgull de pertànyer a esta terra. Defensem i posem en valor la nostra cultura, les nostres tradicions i la nostra llengua, les quals sempre, i subratlle, sempre, han de ser vincles d’unió, de trobada i cohesió, mai s’haurien d’utilitzar com elements de confrontació social i política com, malauradament, fan constantment partits com el PP o Ciudadanos. La confrontació no ens duu enlloc.

En estos dies s’organitzen nombroses activitats per tal de celebrar el 9 d’Octubre. A l’Alcora enguany hem posat en marxa una iniciativa pionera, el Gelafest, festival cultural en valencià que inclou actes musicals, tradicionals, lúdics, infantils, populars… Un esdeveniment impulsat per l’associació Joves per l’Alcora amb la col·laboració de l’Ajuntament. Espere que el Gelafest haja vingut per a quedar-se i cresca any rere any per celebrar i promocionar la cultura i tradicions de les nostres terres.

A més d’una jornada de celebració, el 9 d’Octubre és un dia de reflexió, de valorar on estem i cap a on volem anar.

Si volem avançar cap a un autèntic model de benestar social, equitatiu i just, és necessari que resolguem el deute històric que patim. És necessari, per tant, seguir reivindicant un finançament que deixe de discriminar les valencianes i els valencians. I no parar fins que els compromisos es materialitzen en realitats.

Tots els valencians i valencianes hem d’estar junts en açò, perquè ens afecta a totes i tots. L’infrafinançament perjudica al nostre autogovern, als pilars fonamentals de la nostra societat com són la Sanitat, l’educació, les polítiques inclusives... I és que, sense recursos, una societat mai pot aconseguir el benestar. Després de molts anys d’un govern valencià que, davant d’este greu afront, callava i mirava cap a un altre costat, ara, les institucions valencianes i la societat anem de la mà, defensant amb una sola veu el que és nostre.

Cal caminar amb pas ferm, mirant cap endavant, sempre endavant, per construir junts el futur.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora