A la Vall d’Uixó els propers dies aprovarem els pressupostos per a l’any 2019. Es tracta dels quarts i darrers pressupostos d’esta legislatura, que afiancen els pilars fonamentals del nostre govern. Uns pressupostos realistes que miren al futur, on seguim apostant per la formació i el foment de l’ocupació, els serveis socials amb una perspectiva inclusiva i universal i l’educació pública i de qualitat per a fer de la Vall un poble per a viure; al mateix temps que tornarem, per quart any consecutiu, a baixar l’IBI. Amb nous carrils bici, de la mà del projecte Stars i nous espais peatonals, impulsem un model de ciutat més amable i sostenible, pensada per a les persones.

En l’apartat d’inversions, destaquen els més de 3 milions d’euros que contempla el pla Edificant per a millorar els nostres centres educatius, i on enguany afegirem el CEIP Rosario Pérez i l’IES Botànic Cavanilles. Una bona part també serà destinada a la millora de les instal·lacions esportives, com ara la renovació de la pista d’atletisme que després del fiasco de la renovació duta a terme pel Partit Popular, necessita un canvi de forma urgent. Tal i com hem donat a conéixer, enguany renovarem les instal·lacions del Jutjat de Pau, molt deteriorades els darrers anys, i a les que destinarem un total de més de 80.000€ per a dignificar eixe servei públic.

De nou, fomentarem la cultura i la protecció del patrimoni com a valors fonamentals que ens identifiquen com a poble. A més, seguim apostant per les polítiques d’igualtat, que hem blindat en el darrer plenari municipal, així com per la protecció i el desenvolupament dels drets dels més menuts i menudes, com correspon a una ciutat amiga de la infància. El nous plans municipals de gent gran i d’inclusió social serviran també per a coordinar i impulsar l’eficàcia del conjunt de les nostres polítiques socials, atenent a les necessitats reals de la gent.

En definitiva, al llarg del 2019 anem a seguir treballant per a millorar la vida de les persones, amb el suport i exigint a la resta d’institucions, com hem fet des que començarem la legislatura al juny del 2015.

*Tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó