Mentre esperem la tan anhelada vacuna per al covid-19, els governs de progrés estan fent arribar a la població altres tipus de vacunes molt necessàries. Són les diferents mesures impulsades per tal de pal·liar els efectes negatius de la quarantena i per a ajudar a fer front a la situació econòmica que pateixen moltes famílies i que el confinament no ha fet més que agreujar.

Una de les vacunes va destinada a pal·liar els efectes de la crisi sanitària en les persones autònomes que s’ha impulsat des d’una de les conselleries en què més clarament s’han vist els valors pels quals aposta Compromís: la d’Economia Sostenible i Sectors Productius. En concret, seran 57,5 milions d’euros els que podrien arribar a vora 60.000 persones.

A més, la Generalitat, mitjançant la conselleria que encapçala Rafa Climent, donarà ajudes econòmiques a treballadors i treballadores afectats per un ERTO i també a aquelles persones que han reduït la jornada laboral per conciliació familiar amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma.

Un esforç sense precedents s’ha fet a l’àmbit educatiu. Amb l’objectiu de beneficiar els sectors més desfavorits i amb menys accessibilitat a les noves tecnologies, la Conselleria d’Educació ha impulsat el repartiment de 14.000 tauletes tàctils amb connexió a Internet integrada. Aquests aparells es distribuiran entre l’alumnat que no dispose d’equips informàtics, en funció de la capacitat de renda i la situació de cada família.

El departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà ha fet possible mantenir la totalitat de la beca menjador a les famílies beneficiàries i ha establit un mecanisme per tal d’assegurar l’adquisició d’aliments als supermer-cats per a cobrir 60.000 alumnes.

ENCARA no sabem quant tardarem a tindre la tan esperada vacuna, però, mentres arriba, hi ha molt per fer. Hi ha molts sectors que necessiten més que mai i de manera urgent l’ajuda de les institucions, una vacuna per evitar que el que ara és una crisi sanitària es convertisca en una crisi econòmica greu. Els governs de progrés, els go- verns amb Compromís, no deixarem de treballar per tal que totes eixes vacunes també necessàries arriben a totes les persones que les necessiten.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora