Pocs dies després que es fes públic l’informe de la policia que assegura que l’expresident Camps va liderar l’enorme frau de la Fórmula 1 a València, els i les valencianes vam celebrar ahir la nostra Diada del 9 d’Octubre conscients que Rajoy sap que «los valencianos también hacen cosas». Sap Rajoy, per exemple, que el Consell va aprovar la Llei per la Funció Social de l’Habitatge amb els únics vots en contra del Partido Popular. Potser per açò, el seu Gobierno vol ara eliminar aquesta llei que naix per a protegir les famílies desnonades.

Els resultats de la primera reunió mantinguda entre el Consell i el Gobierno no auguren res de bo, ja que Rajoy diu que 23 dels 37 articles són inconstitucionals. Amb el vistiplau de Bonig, el PP es planteja portar la llei antidesnonaments als tribunals, cosa que impossibilitaria fer efectiu el dret a l’habitatge que, ves per on, aquest sí és un dret constitucional fonamental.

Però no és aquest l’únic cas recent en el qual el PP aplica allò de A Dios rogando y con el mazo dando. Resulta que l’Ajuntament de Castelló, com el de València, va tenir el seny de contractar personal per tal d’agilitzar les valoracions relacionades amb la llei de la dependència i poder accelerar el pagament d’ajudes a les afectades en un temps raonable, superant així l’abandó deliberat en què el PP va sumir a les persones dependents i les seves famílies.

I què ha fet el PP davant aquesta iniciativa? Doncs el que és habitual en el partit de la Gürtel: denunciar. La contractació de personal en l’Ajuntament de València ha estat denunciada pel PP, que vol impedir que es facen aquestes valoracions. Sí, com ho senten, el PP considera inconstitucional la cessió de competències als ajuntaments en aquesta matèria.

Tot indica que a Castelló, el PP de Begoña Carrasco farà el mateix, per més que la senadora i regidora Salomé Pradas, presumint d’un cinisme proverbial, haja anunciat la donació de 500 euros a l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Castelló. Hauria de tindre en compte la Sra. Pradas que no és temps de caritat, sinó que cal respectar els drets que el PP continua negant-nos i no repartir almoines.

*Regidor de Castelló en Moviment