S’apropen dies de família i d’amics i des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó hem volgut oferir llocs i espais de trobada per a gaudir-los amb la gent que estimem. La primera oportunitat arriba este pont de desembre, del 6 al 9 amb la Fira de Nadal en la plaça de l’Assumpció i amb una programació molt completa d’activitats d’oci.

Este esdeveniment demostra l’èxit de la peatonalització de la plaça i com ha revitalitzat esta zona. La inauguració serà el proper dijous a les 18.00 hores i al llarg dels quatre dies ens visitarà el Pare Noel i els personatges de Frozen, Olaf i la princesa Elsa, i hi haurà tallers i jocs infantils, gastronomia, exhibicions de ball, animació, concerts... I evidentment, la presència de més de 40 comerços locals, que són l’ànima d’esta mostra.

Un poc més endavant, el 15 de desembre, obrirà la Fira d’Atraccions al recinte de festes fins al 7 de gener. L’any passat vam recuperar esta tradició nadalenca al nostre poble, després de molts anys sense celebrar-se. Així sobretot les famílies i la gent jove tenen un lloc on divertir-se durant estes festes i, al mateix temps, promocionem el comerç local, ja que amb cada compra es reparteixen tiquets.

Són sols algunes de les activitats més properes, amb les que viure el Nadal a la nostra ciutat i així evitar que els vallers i valleres es desplacen per a realitzar les seues compres o gaudir del seu temps d’oci. I a la vegada també fem que veïns i veïnes de municipis propers ens visiten, tornat a ser el referent per a la comarca.

Però no seran les úniques, ja que enguany hem preparat alguna sorpresa més que anunciarem en breu i també seguirem potenciant la Cavalcada de Nadal, després de l’impuls que ja li vam donar en l’última edició. Per això, aprofite per convidar a totes i tots a participar d’este programa i a gaudir del Nadal a la Vall.

No obstant, l’activitat municipal continua i seguim treballant per a millorar la ciutat i la qualitat de vida dels vallers i valleres. Fa uns dies vam visitar les obres de reforma del centre de salut de Carbonaire, que estaran finalitzades este mes i a finals de desembre es farà el trasllat perquè al gener estiga obert de nou.

Això permetrà també que s’inicie el procés de licitació de la primera frase de les obres de reforma integral i ampliació del centre de salut d’Octavi Ten. La Conselleria ens ha traslladat que en dos setmanes estarà acabat el projecte definitiu perquè comencen els treballs per a tindre el necessari centre d’especialitats. Enfront de les mentides i enganys del PP amb l’hospital, el nostre model sanitari és el de les realitats i el d’estar al costat de les persones.

Coincidint que sempre relacionem el Nadal amb la pau, a l’últim plenari de l’any proposarem que la plaça de la Pau porte també el nom de Vicent Martínez Guzmán, un referent en esta matèria. Ho vaig anunciar la setmana passada en un acte d’homenatge en l’UJI i l’acollida va ser excel·lent, pel qual espere comptar amb la unanimitat de tots els grups polítics. Vicent ho mereix.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó