Això és en el que estan pensant ja en el si del bipartit, especialment des del Partit Socialista on en les últimes setmanes han multiplicat les seues aparicions públiques -selfies i titulars- per a tractar de tapar la seua falta de gestió i improvisació constant durant aquesta legislatura.

Però, és que per més que s’esforcen les fotos no poden ocultar les obvietats perquè simplement ja no cola. Vila-real, per exemple, se seguís inundant quan cauen quatre gotes i no sols quan hi ha gota freda i l’alcalde, junt al regidor de Serveis Públics es recorren el terme o s’acosten al menjador del CEIP José Soriano per a fer-se un reportatge. Per què no han fet el propi durant aquests últims dies? Serà per què encara no han fet res en més de set anys per a resoldre el problema del clavegueram? O per què l’únic que han anunciat en els últims dies és que van a adornar la rotonda del Cedre, en lloc de dotar de col.lectors pluvials la zona i els fa vergonya acostar-se?

Tampoc val per a res, més que per a intentar recaptar vots, començar a podar quan els arbres feia temps que entraven ja pràcticament dins de les cases de molts veïns, embrutaven les voreres i algunes pantalles vegetals fins i tot impedien la visibilitat als conductors. A més, pareix ser que es tracta d’una poda selectiva que no ha arribat ni a l’Ermita ni tampoc a alguns barris com La Sènia, en el qual es va caure un ficus perquè no va poder aguantar més el seu propi pes.

Similar situació passa amb els Congressos. El cost-benefici dels mateixos el desconeixem, el que sí sabem és que darrere de la foto hi ha proveïdors als que, segons ens ha arribat, encara se’ls deuen aproximadament més de 20.000 euros en factures. No obstant això, aquests autònoms, per la seua banda, sí que han hagut de pagar l’IVA trimestral, la quota de RETA, així com als seus treballadors sense piular.

En definitiva, com deia Abraham Lincoln, «se pot enganyar a alguns tot el temps i a tots algun temps, però no es pot enganyar a tots tot el temps». I ni al grup municipal de Ciutadans ni als ciutadans de Vila-real no els enganyen més.

*Portaveu de Cs a Vila-real