A l’Alcora continuem immersos en la celebració de les Festes del Crist. Vull agrair a tots els veïns i visitants la resposta tan positiva que estem obtenint fins al moment, ja que tots els actes estan comptant amb una destacada participació. Des d’ací, els anime a continuar gaudint de tots els actes programats en el nostre municipi.

En els dos mesos que portem de legislatura, s’ha treballat molt en l’organització de les festes, però, al mateix temps, s’han gestionat molts altres projectes importants per a l’Alcora que començaran a materialitzar-se en breu.

Després de quasi dues dècades sense realitzar-se cap tipus d’inversió als nostres polígons, l’Ajuntament acaba de licitar les obres de millora del polígon industrial Foyes Ferraes. Les obres començaran al setembre.

En aquest 2019 es destinaran al voltant 830.000 euros (el 60% subvencionat per l’IVACE) en la millora dels polígons, la qual cosa, a més de resoldre deficiència i problemes històrics que arrosseguen aquestes àrees, repercutirà en la generació d’ocupació a la nostra localitat.

També s’han adjudicat ja les obres de renovació dels carrers Cordeta, Travessia Sant Cristòfol i el final de Sant Cristòfol. El projecte, que també començarà al setembre, està finançat per la Diputació de Castelló. Volem seguir en aquest barri la mateixa línia que s’ha dut a terme al casc antic, millorant tant els carrers com els serveis.

D’altra banda, en breu començaran les obres per a canviar el col·lector d’aigües residuals de la Costera de l’Advocat, ja que es troba molt deteriorat i produeix filtracions a les cases. A més de solucionar aquest problema, es crearà una xarxa de pluvials per evitar la gran quantitat d’aigua que baixa quan plou des d’aquest carrer fins a la plaça Sant Roc.

A més, ja s’han iniciat els tràmits per a l’aplicació d’una bonificació de fins el 95% en la plusvàlua per herència d’habitatge habitual. La mesura s’aprovarà al setembre i es farà efectiva en el 2020.

Aquests són només alguns exemples de tota la tasca que s’està duent a terme des de l’Ajuntament -des de cadascuna de les àrees municipals s’està treballant molt- i poc a poc anirà veient la llum.

Tenim un full de ruta molt clar i definit per tal de poder complir amb els nostres compromisos amb la ciutadania. Molts d’ells ja estan en marxa. Per a recollir, primer cal sembrar.

*Alcalde de l’Alcora