Ja hi som! Amb l’arribada del Carnestoltes es presentava el Carnaval de Vinaròs, una festa de llibertat que compleix 35 anys des de la prohibició franquista (una dictadura que a algun li costa encara condemnar). Aquesta setmana exposicions i actes preludien la gran explosió que ens espera des de divendres i dissabte (presentació de reines) i que culminarà en la gran desfilada de dissabte 25 i diumenge 26. Esteu totes i tots invitats a compartir una festa oberta on cap tothom. Fot-li canya!

Xé, quin poc suc! Cantava Celia Cruz que «la vida es un carnaval y las penas se van cantando» però en Vinaròs sabem que l’abandonament de l’Estat no para de créixer a les nostres comarques, per molt que cantem, que ho fem ben fort! Podreu arribar a Vinaròs però vos serà difícil en tren (de rodalia oblideu-vos) i, per descomptat, no busqueu autovia gratuïta (si anàreu a Madrid seria una altra cançó). De comunicacions en Aragó i Catalunya parlem un altre dia. Aquest aïllament comunicacional no és tan sols un obstacle pel turisme, és una dramàtica penalització per les nostres empreses, productors i estudiants, i desanima les inversions industrials i logístiques que tant necessita la comarca. Tomba i tomba!

Arramba i clava! Per rematar, el govern (tots, des que tenim memòria) continua oblidant aquesta perifèria de la perifèria: no hi ha pla de defensa de la costa, la reversió de la N-340 no és de moment més que una degradació alarmant, la pregonada oficina del DNI (sense material ni personal, així qualsevol!) no dóna un servei digne de tal nom i l’última ganivetada ens la clava Correos (un servei públic malgrat que els seus directius --pagats per tots-- ho obliden), que no atendrà el repartiment d’un terç dels ciutadans i ciutadanes de Vinaròs que viuen a les costes i que, a partir d’ara, passen a ser «població disseminada» perquè algú puga fer mèrits davant dels seus caps, i que aquests li ho conten a Montoro, l’home que ofega als ajuntaments amb la LRSAL (Ley Montoro) que tan urgent és derogar. I sense un duro!

PD. Com molts sabeu, les expressions en cursiva són noms de comparses del carnaval de Vinaròs, us esperem!

*Alcalde de Vinaròs