Aquesta és la pregunta que es fa la gent i que ens fem també des de Ciutadans. Vila-real avança és alguna cosa més que un eslògan propagandístic o, pel contrari, és una realitat palpable?

Després de dos anys, i si tirem la vista enrere, pot ser que Vila-real haja avançat, doncs ha passat d’un urbanisme de molts zeros, Made in PP, a uns impostos amb molts zeros, en este cas Made in PSOE i Compromís.

Els rebuts que estan rebent els veïns tenen un IBI amb un 10% més i per damunt de la mitjana provincial, autonòmica i nacional. És a dir, Vila-real avança, però en impostos. Impostos que sufraguen els 1,6 milions en Comunicació per a projectes que després quasi mai se duen a terme. Autobombo pur. Vila-real avança, però en comunicació.

Vila-real avança, però en morositat. En la Comissió d’Hisenda d’ahir es van presentar factures del 2016, tal i com ja va denunciar Cs fa uns dies, tot i que Benlloch va assegurar que estaria tot abonat abans d’acabar l’any passat. Així, són molts els negocis que sí que tenen dificultats per a avançar ja que s’estan convertint en els bancs que financen al consistori.

Vila-real avança, però en opacitat. L’executiu que presumeix de tindre un diploma per ser el més transparent, es comporta com un jutge decretant secrets de sumari, no donant-nos els imports de les sentències, no contestant a les preguntes de Ciutadans o negant-se a penjar en la web les despeses.

No obstant, en Cs seguirem proposant, encara que moltes iniciatives hagen quedat en l’oblit. I és que en dos anys hem apostat pel reciclatge individual dels aturats majors de 45 anys o per incentivar el crèdit per als autònoms, ambdós, rebutjades. En dos anys, hem defensat un Vila-real més net d’excrements i un pla per a millorar els carrers, també rebutjades. En dos anys hem aconseguit la revisió dels badens, la instal·lació de desfibril·ladors, millorar la vida dels celíacs, elaborar un Pla Estratègic o impulsar el control de les mocions. I aquest mes, presentem una proposta per a lluitar contra l’escletxa salarial i una altra, per a que els veïns coneguen trimestralment l’estat de les partides del pressupost.

*Regidor de Ciutadans a Vila-real