DDe sempre s’ha dit que Vinaròs, capital de la comarca del Baix Maestrat, ha sigut històricament el Port d’Aragó. Un honor històric, facilitat per la geografia, per la N-232 i que, en un moment determinat, es va veure truncat en favor d’altres ciutats com Castelló per interessos polítics, socials i/o econòmics. Tot i això, sembla que alguna cosa està canviant en els últims anys.

Per un costat, la N-238: la seua segona fase, a remodelar per l’estat i que va des de l’actual N-340 fins l’enllaç a l’autopista, està aprovat amb el seu preceptiu informe d’exposició pública. Una obra, de 14,9 milions que, a part de donar seguretat als més de 8.000 vehicles diaris que transiten per aquesta artèria aporte oportunitats comunicatives i econòmiques a la nostra ciutat.

Per un altre costat, la N-232: les seues obres en el tram del Port de Querol (39,8 milions), avancen a bon ritme per a descongestionar un pas històric que reduïrà el trajecte en 15 minuts aproximadament per als vehicles que circulen per l’artèria històrica que comunica amb el Port d’Aragó.

Alliberament de l’AP7: L’1 de gener, s’obre un camí d’oportunitats per a una de les reivindicacions històriques més importants del nostre territori. I dic que s’obre, ja que caldrà cristal·litzar-lo amb una infraestructura essencial per a la comarca dels Ports i del Baix Maestrat. L’enllaç d’aquesta artèria principal amb la N-232. La comunicació i enllaç natural que no va ser en el seu moment i que ara ha de ser.

Tot i ser aquestes tres les intervencions més importants pel que fa a la vertebració del nostre territori amb parada final a Vinaròs, no hem d’oblidar altres reivindicacions que han de veure la llum pròximament com les obres tan necessàries de la carretera de Càlig-Vinaròs o, per exemple, la recepció de l’antiga 340.

En definitiva: els arguments històrics, a poc a poc, es tornen a donar la mà amb la coherència política a Vinaròs, a poc a poc, es reposiciona com el que és. Un enclau estratègic entre el País Valencià, Catalunya i Aragó per mar i per terra. Hem sigut referència i volem tornar a ser referència.

Vinaròs: capital de serveis. Una ciutat al servei de totes i tots.

*Alcalde de Vinaròs