Durant desembre i gener, per a nosaltres (l’equip de govern), aquest és el nostre leiv motiv perquè Vinaròs pugui dur a terme una campanya nadalenca (tot i les restriccions) en les millors condicions possibles. I sobretot, una campanya positiva per als comerciants. Els veritables protagonistes de les dues grans iniciatives programades i que demà obriran les portes.

La Fira Lluís Santapau de la xocolata, torrons i dolços nadalencs, així com la pista de gel sintètic, són les dues grans apostes de la Regidoria de Promoció de la Ciutat, Interès Turístic i Projecció Festiva, encapçalada pel 1er tinent d’alcalde, Marc Albella , per a aquestes dates tan assenyalades. Dues iniciatives que pretenen atreure públic potencial a centre urbà i comercial de Vinaròs i que, al costat del magnífic enllumenat nadalenc instal·lat a través de la regidoria d’Obres i Serveis, dirigida per la regidora Carmen Morellà , vesteix de gala els nostres carrers comercials més concorreguts.

Ens enfrontem a una campanya difícil on el consumidor, segons diuen, optarà per realitzar les seves compres de forma telemàtica. Per això, nosaltres proposem dos grans activitats que capten l’atenció d’aquest públic potencial perquè, de manera directa o indirecta, també facin les seves compres als establiments de Vinaròs.

Apostar en reclam no és gastar. Si no invertir. Invertir no en nosaltres com a Ajuntament, sinó en els comerciants com a entitat col·lectiva que sustenta, al costat de el sector serveis, l’economia de Vinaròs.

No renunciem a proposar alternatives segures i avalades pels protocols. No renunciem a romandre asseguts sense fer res al·legant que aquesta maleïda situació, no ens permet fer res. Hi ha alternatives. És clar que hi ha alternatives. Només cal voluntat per pensar, treballar i dur-les a terme.

Sabem que els fracassos solen quedar orfes. Però en aquest cas, cal dir que si estem davant d’un èxit, no serà un èxit individual. Si no que serà l’èxit col·lectiu d’una ciutat que va saber reinventar-se davant d’una situació tan complexa com l’actual. H

*Alcalde de Vinaròs