+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

A fondo

Volem un tracte just

Ens van furtar la prosperitat, ens van malbaratar la riquesa i ens han empobrit

 

ALI Brancal
08/07/2017

Durant anys les persones que tributem al País Valencià hem sigut solidàries amb la resta de comunitats autònomes i amb el Govern central. Tots dos, governs del Partit Popular la major part de les nostres vides. Recorde quan, ja fa massa anys, érem una zona de prosperitat econòmica, amb un atur tan baixet que va fer que ni tan sols tinguérem dret a rebre subvencions europees. Érem «massa rics». Hi havia «molts pobres» que estaven primer en el llistat de necessitats. Malbaratament de diners públics, maquetes de projectes impossibles, males gestions i corrupció van fer que la situació canviara. Encara que ara es vulga culpar la ciutadania, al xicotet consumidor, a «haver estirat més el braç que la mànega», a dir que «hem viscut per damunt de les nostres possibilitats», la crua realitat és la mala gestió dels governs del Partit Popular, el partit policorrupte i poliimputat, que com a partit ha fet trampa per guanyar eleccions i els seus candidats i càrrecs electes s’han omplit les butxaques amb els diners del menjar de la ciutadania. Clar que hi havia diners! I tant que hi ha! Però en les butxaques dels corruptes. I ara que ho sabem, encara ara, continuen furtant-nos allò que ens correspon. De manera gens subtil. Ens van furtar la prosperitat, ens van malbaratar la riquesa. Ens han empobrit. I encara així, estem pagant com si fórem igual de rics que abans. Sense retorn, sense que el Govern del Partit Popular destine els diners que ens corresponen respecte als que paguem.

Recordeu la vostra declaració de la renda, l’última, sense anar més lluny. Recordeu el que us descompten de l’IRPF? Per a què són tots eixos diners? Per a qui? Molts del Partit Popular es pensaven que eren per a ells, per al confeti de les seues comunions, els seus trages, els seus ferraris, les seus fundacions, els seus amigatxos. El fet indefugible és que altres regions de l’Estat disposen de millors salaris i millors pensions, més serveis públics i de millor qualitat. Millors infraestructures, més recursos per a les empreses, per protegir el medi ambient. Per millorar la qualitat de vida de la seua ciutadania.

Com demostren les xifres del mateix Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, fins i tot sent més pobres, continuem aportant una quantitat de diners a l’Administració de l’Estat que es troba per damunt de la qual ens correspon pel nostre nivell de renda. De fet, som l’única autonomia, d’entre les que tenen una renda per habitant inferior a la mitjana, que rep dels poders públics menys d’allò que hi aporta, la qual cosa implica una ruptura dels principis d’equitat i solidaritat.

Portem massa anys rebent maltractament de l’Estat. No hi ha cap explicació raonable per al passat. Per al present, deixeu-me que diga que no rebre diners de l’Estat, no ajuda a que el govern municipal, ni l’autonòmic, puguen millorar la vida de les persones i açò té l’explicació immediata de maltractar la ciutadania i el Govern valencià. El Partit Popular vol fer caure els governs del canvi tallant-los la possibilitat de que porten a terme les polítiques per rescatar persones. Continuen furtant-nos els diners a totes i tots. No volem ser més que ningú, volem un tracte just.

*Vicealcaldessa de Castelló