Diumenge tenim l’oportunitat de decidir el pròxim Govern d’Espanya. És una obvietat dir això davant d’eleccions, que sempre serveixen per a decidir governs, però esta volta crec que cal recalcar-lo després d’unes negociacions fallides i d’una repetició electoral. És natural que una part de la gent que vam votar a Unidas Podemos el 28 d’abril es puga resignar a pensar que en el nostre cas no és així, que el nostre vot no influirà, perquè hi han grups de pressió i líders d’opinió madrilenys que ja han decidit que el pròxim Govern d’Espanya serà de Gran Coalició entre el PSOE, el PP i Ciudadanos, independentment del resultat de diumenge. Però no ens podem permetre resignar-nos.

Afortunadament, o això sembla segons les enquestes, la majoria de nosaltres no hem caigut en eixa resignació i, segons el CIS, 9 de cada 10 electors de Podemos tenim clar que hem de tornar a votar perquè el pròxim Govern d’Espanya espente les recuperacions de drets socials encara minvats des de l’última crisi econòmica i es prepare per a una possible nova recessió amb polítiques econòmiques expansives i de transició ecològica que eviten que de nou es carreguen les retallades sobre les esquenes de les classes populars del país i avancen en un nou model econòmic sostenible que faça front al repte climàtic que tenim al davant.

Però hui no volem parlar d’eixe 90% de vot que sembla fidelitzat, si sou d’eixos només, vos donem les gràcies per continuar confiant en nosaltres, malgrat els errors propis de la nostra formació. Volem tractar de mobilitzar-te a tu, que ens vas votar en abril i que ara estàs resignat, cabrejat o fart i que diumenge et planteges tornar a l’abstenció: el teu vot a Castelló pot ser decisiu per repetir l’escó de Marisa Saavedra al Congrés davant una possible recuperació del Partit Popular que els done un segon diputat per Castelló (el CIS donava l’escó a Marisa, però amb poca diferència sobre el segon del PP). I cada diputat d’Unides Podem al Congrés ajudarà a frenar la temptació del PSOE de buscar aliances en la dreta. Si diumenge triomfa un resultat de resignació, revitalitzarà un sistema polític que la irrupció de Podemos (malgrat tots els èxits territorials assolits ja) demostrarà no haver sigut capaç de transformar. I perquè això no passe, necessitem que tu també votes contra la resignació.

*Portaveu de Podem-EUPV a l’Ajuntament de Castelló