Benvolguts lectors, avui és un dia decisiu. Quan avui llegiu aquest article hauran passat molts dies des que els diferents partits polítics vam començar a llançar missatges i proclames a través de tots els mitjans possibles perquè aquest 28-A ens voteu.

Sí, tots semblem vampirs assedegats de sang pels vostres vots, així és qualsevol campanya electoral. Però davant d’aquest caos d’eslògans tan diversos com agosarats, de competir a veure qui la diu més grossa o qui és més guapo, vull que ens centrem.

Estem ací perquè al Govern central no hi ha hagut acord per als pressupostos i perquè s’ha considerat que ara és un bon moment per a convocar eleccions, a un mes de les municipals, en les quals tant ens juguem els que ens dediquem a servir els nostres veïns i veïnes. I també, sorprenentment i sense cap sentit, motiu, ni raó, avui celebrem eleccions autonòmiques, perquè algú ha fet números i ha vist que li ix rendible portar-nos fins ací, amb els problemes dels valencians i valencianes diluïts en una campanya nacional amb massa dretes, però cap esquerra solvent, a excepció de Compromís.

Avui, quan aneu al col·legi electoral, abans d’agafar la papereta, penseu en tot el que el Govern del Botànic ha fet pel País Valencià, pels drets de les persones i també per Vila-real. Recordeu la honestedat de tots els que estem ací treballant dia rere dia, donant la cara, gestionant i mirant als ulls de la gent sense amagar-nos quan hem de donar respostes. Mireu la #Valentia amb què hem revertit la corrupció i hem fet per eixir de l’estela de l’atur i els deutes que ens va deixar l’antic desgovern. Així que voteu amb llibertat, però voteu. Avui ens juguem seguir avançant en drets i llibertats o retornar al passat. Ens veiem el 26-M.

*Alcaldable de Compromís per Vila-real