No estic molt posat en el tema de les noves tecnologies, tot i que les utilitze diàriament. Però és evident que, hui en dia, ocupen una part central de la nostra vida i, en ocasions (no sé si en moltes o en poques), poden ser ben útils.

En l’Ajuntament de Betxí hem decidit que, de la mateixa manera que les usem de forma privada, hem de promoure el seu ús en la parcel·la pública. Per exemple, per tal d’informar de fets importants o de comunicar notícies, ofertes de treball, actuacions i esdeveniments. Amb tot, els usos potencialment disponibles i que afecten la majoria de la població són d’allò més diversos. Per això, recentment, hem implementat dos serveis que han tingut molt de ressò mediàticament i que els nostres veïns i veïnes trobaven a faltar des de feia molt de temps: la comunicació de les defuncions i, ara la dels naixements.

Especialment la primera, ha omplit el buit deixat en els últims anys per motius burocràtics. I és que, durant dècades, al nostre municipi, com a la majoria dels de les comarques de Castelló, a través dels agutzils o de bans, per exemple, els veïns s’assabentaven quasi de forma immediata de la identitat de les persones que havien faltat. Ara, a través del whatsapp municipal, hem retornat a eixe estat, i la gent ho ha agraït.

Igualment, en les pròximes setmanes passarem a informar dels naixements que hi ha al poble. Al nostre municipi, des de fa anys cada un dels nascuts apadrina un arbre que plantem trimestralment a través de la iniciativa Arrela’t a Betxí. Ara, cada vegada que ens reunim per fer-ho, donarem a conèixer públicament els noms dels nous veïns i veïnes.

Encara que potser no ho semble, açò que estic comentant és molt important. Perquè contribueix a cohesionar la societat, a què ens tornem a conèixer tots i, sobretot, a fer poble. Eixe és el nostre objectiu.

*Alcalde de Betxí