Zero són el nombre d’habitatges socials amb els quals compta Vila-real a dia de hui. Zero són els edificis destinats a cobrir les necessitats dels veïns que pitjor ho estan passant. Zero són les promeses complides per part de Benlloch i el bipartit als vila-realencs. Zero són els diners invertits en aquest àmbit i quasi 4 milions entre el Gran Casino, el Molí La Vila i la nova seu d’UCOVI, sense oblidar l’obcecació en l’Hostal del Rei.

S’imaginen vostès tots els pisos socials que s’haurien pogut adquirir amb aquests diners? O amb els sis milions d’ euros de comunicació i propaganda? Però és que habilitar un parc d’habitatges no és ni ha sigut una prioritat ni una urgència en huit anys per al Govern de les Persones.

EN CIUTADANS, no obstant això, seguirem tractant de buscar la manera de pal.liar aquesta carència perquè per al nostre partit el millor Patrimoni és invertir en aquests immobles i no en grans inversions que després, a més, queden abandonades. Així, hem presentat una proposta per a que es bonifique l’IBI fins al 95 per cent als habitatges subjectes a lloguers amb preus limitats, de manera que per una banda s’incentive el lloguer, sobretot per a les famílies en rendes baixes i per l’altra, s’ajude a fer front a l’enorme pressió fiscal que pateixen els veïns. I és que cal recordar que els vila-realencs paguem més Contribució que mai en la nostra història i no sols això, sinó que tampoc se’ns ha permès beneficiar-nos de la revisió dels valors cadastrals com si ho han pogut fer els veïns de la Vall d’Uixó, Moncofa o Benicàssim.

El reial decret llei 21/2018 de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer habilita en l’article 74 als ajuntaments per establir aquesta bonificació en la seua ordenança, per tant esperem que per primera vegada en la legislatura el bipartit permeta alleugerir els impostos a Vila-real. Però i tenint en compte les paraules de l’alcalde que assegura que el seu model sols és possible amb aquesta contribució de rècord, dubtem que els nostres desitjos es facen realitat. Caldrà esperar doncs a les eleccions del 26 de maig.

*Portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de Vila-real