La Biblioteca de la Universitat Jaume I ha organitzat la mostra Exposició bibliogràfica de la Fundació Germà Colón, on es mostren 36 obres que són part de la col·lecció i de les publicacions editades per aquesta fundació que enguany compleix el seua 15 aniversari.

La mostra pot ser visitada en la sala d'exposicions de la primera planta de la Biblioteca fins a finals del mes de setembre, a excepció del període comprès entre el 6 i el 26 d'agost, en el qual el campus romandrà tancat.

La col·lecció del fons Germà Colón està formada per aproximadament 12.800 llibres, 352 títols de revistes i 252 separates d'obres que formaven part de la biblioteca personal del professor Germà Colón Domènech juntament amb el seu arxiu personal. Les obres estan especialitzades en temes relacionats amb la filologia romànica en la seua major part i té com a objectiu ser punt de referència dels investigadors d'aquest àmbit. En la mostra es poden trobar títols editats entre 1768 i 2015.

La donació i trasllat dels exemplars a la biblioteca, anteriorment situats en la ciutat suïssa de Basilea, s'inicia en 2004 finalitzant en 2010 amb la instal·lació dels llibres en la secció de col·leccions especials de la Biblioteca (5ª planta).

El fons ha sigut processat tècnicament, el que permet la cerca de les dades de les obres en el catàleg automatitzat de la Biblioteca. El seu accés està a disposició no solament de la comunitat universitària sinó de qualsevol persona interessada en la seua consulta i estudi, solament és necessari sol·licitar l'exemplar al personal de la Biblioteca.