Sota la llum d’una lluna que es troba en la darrera fase per completar la seua lluentor, el Grup de Danses El Raval i la Regidoria de Tradicions tornen a organitzar la popular Festa del Fanalet, un esdeveniment cultural i etnològic amb el qual els vila-realencs volen rebre el mes d’agost.

I com és habitual des que El Raval recuperara aquesta activitat i li donara forma de festa, el paratge del Termet rebrà desenes de xiquets i majors amb ganes de passar-ho d’allò més bé amb aquest acte lúdic que arranca, demà, a les 18.00 hores a la plaça del Pastoret --davant mateix de l’ermita de la patrona de la ciudad, la Mare de Déu de Gràcia--, amb un taller de confecció de fanalets a partir de melons d’Alger.

Des de l’organització de la festa assenyalen que hi haurà estris per a buidar els melons i dibuixar els més variats dibuixos damunt la seua pell. Malgrat això, aconsellen que cadascú porte els estris que considere oportú per tal de garantir la culminació de les desenes de fanalets que, més tard, desfilaran per l’espai natural.

A les 21.00 hores, tots els participants tindran l’ocassió d’agarrar forces per al passeig posterior, amb un sopar de pa i porta que es farà a la mateixa placeta.

I a les 22.30 hores és quan s’ha programat l’encesa dels fanalets i la realització de la tradicional volta del sereno pels voltants, entonant les cançons tradicionals relacionades amb aquest antic ofici i amb les tradicions més arrelades a la idiosincracia de la ciutat.

En acabar, els participants tindran l’oportunitat de tornar a reposar forces abans d’anar-se’n a dormir, amb el repartiment d’orxata i fartons per a tothom.

UNA DÈCADA // Enguany s’acompleixen 10 anys des que el Grup de Danses El Raval, amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real, posara en marxa aquesta iniciativa que, any rere any, arrossega a un gran nombre de vila-realencs. Els més majors van per tal de rememorar allò que féien de menuts, quan s’aprofitaven els melons més xicotets o verdosos per a fer els fanalets. I els fills i nets d’aquestos utilitzen l’esdeveniment organitzat per l’entitat cultural vila-realenca per conéixer una de les tradicions més divertides i pròximes. H

Títol: Festa del Fanalet

Lloc: El Termet.

HORA: Des de les 18.00.

organitza: Grup de Danses El Raval i Regidoria de Tradicions.