+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

27 i 28 dagost

El Museu Etnològic, tot un referent

Ubicat al paratge del Termet, l’espai recull diferents estampes de la vida a Vila-real en segles passats, així com ferramentes i ceràmica

 

Detall d’una peça de ceràmica. - MEDITERRÁNEO

Els taulells antics tenen el seu lloc. - MEDITERRÁNEO

26/08/2016

És una de les sensacions de l’estiu al paratge del Termet. El Museu Etnològic, ubicat al costat mateix de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, és un dels referents estiuencs de Vila-real. Al llarg dels mesos de juliol i agost --ja queda poc per a gaudir dels seus racons durant els caps de setmana-- roman obert dissabtes, d’11.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00 hores; i diumenge, d’11.00 a 13.00 hores.

L’escala d’accés al museu s’inicia en una sala voltada que pot presumir-se com l’espai de la primitiva ermita de la Verge. Tot el recinte està decorat amb sòcols de taulelleria renaixentista i barroca, procedents del palau dels Cucaló de Montull, que es va alçar en el centre urbà de Vila-real fins mitjan del segle XX.

El Museu Etnològic Municipal, instal·lat en l’ermita després de la restauració de l’edifici en 1986, consta de sales d’etnologia, les quals reuneixen una exposició de ferramentes i utensilis de la cultura popular local. Dues sales menors reprodueixen ambients de la vida en la llar i una vitrina mostra una col·lecció de peces de roba de distintes èpoques.

En una segona sala es mostra la història econòmica de la Plana a través de la ceràmica. En aquesta hi ha una interessant col·lecció de taulelleria gòtica i de ceràmica --del neolític fins al segle XIX. Es completa el amb una sala rehabilitada en el cor de l’ermitori dedicada a l’etnologia religiosa. H

LLOC: Ermitori de la Mare de Déu de Gràcia, al paratge del Termet.

horari: Dissabte, d’11.00 a 13.00; i de 18.00 a 20.30 hores. Diumenge, d’11.00 a 13.00 hores.