L’any nou ha començat i, com sempre, és el moment dels bons propòsits. La situació actual fa que la visió que la societat tenia sobre el sector alimentari haja canviat. Aquest any passat ha confirmat la importància de aquest sector i ha ajudat a modificar la seua visió cap a un enfocament més sostenible. 

El consum local i de proximitat és considerat ara com part de la solució per a reactivar l’economia de forma més responsable. Revitalitzar aquest teixit econòmic se centra en triar els productes locals i de Km 0 o comprar en mercats i botigues de proximitat, alguna cosa que també convé al sector del vi castellonenc. 

Aquest sector, depén, en una part important, del consum en el sector d’hostaleria i restauració. Així, és important que el consumidor aprecie cada vegada més els vins de proximitat, km 0, singulars i elaborats de manera artesanal amb varietats de raïm locals, si bé encara queda bastant recorregut per a aconseguir-ho.

IGP Castelló és una de les entitats que treballa per a canviar les coses. Amb el seu treball volen transmetre la necessitat de fer costat als productors locals, amb cellers que es basen en explotacions familiars amb xicotetes produccions que només poden competir amb vins d’altres zones amb valors de singularitat, sostenibilitat i qualitat.