Dimarts passat a la llibreria Babel de Castelló es va presentar un llibre estrany (era de Matem tica amb fotografies i textos po¨tics a la manera del Japó), on va concórrer un públic tan nombrós que fa pensar que, una de dues, a Castelló hi ha molta gent sabuda o que els autors del llibre tenen molts amics i amigues. Potser les dues raons són veritat perqu¨ per all no s´hi va veure ni Josety --l´illustre cronista del Teatre Principal de Castelló i admirador dels llibres de g¨nere fatxa de l´alcalde de Castelló, JL Gimeno, que tampoc no estava--, ni tampoc el bisbe, de Castelló.

Assegut a un racó i obligat per la primera premissa --potser hauria de dir al v¨rtex d´un parallelepípede conformat per la superfície de les cadires que all hi eren--, intentava d´amagar la meua ignor ncia amb una mirada interessant i amb la por al cor que no em preguntaren res.

El presentador, Daniel Gozalbo, va parlar de l´amistat; Xaro Nomdedéu, una de les autores, relat un viatge a l´illa de Hierro; Eliseo Borr s, autor també, va comen§ar a jugar amb un canó projector d´imatges d´ordinador descarregant arbres, polps, vinyes i enciams contra una paret; Pilar Moreno, coautora, confess la seua afició per la fotografia i, finalment, Antoni Albalat, autor dels haikus que complementen els textos i les illustracions ens va regalar el valor d´una rialla. Aix², matem tica.

Fora, a més d´un fred que pelava quedava El PP realitzant un viratge al centre (al centre penitenciari s´entén), per tal de minvar l´efecte de la desfeta del Prestige més la inflació desbocada i multiplicada per 2 elevada a l´en¨sima pot¨ncia especulativa, a sobre del personal que ha de votar d´ací a no res. Com que s´ensumen alguna cosa ací i all han comen§at a fer coses. D´ara endavant ser més f cil que mai entrar a la presó com els passa als bushamericans on l´acumulació de multes de tr fic et porta de cap a la garjola d´on no podr s sortir si hi entres tres vegades. Aix² si no eres ministre de Treball o conselleiro rapinyaire o si el delicte ultrapassa uns sis milions d´euros.