€cid b²ric a banda quan Nabucodonosor declar zona humida protegida i, a més, revisable i urbanitzable la marjal que alimenta el riu Diyala (Sirwan en kurd), afluent del Tigris, obrí el que més avant en la hist²ria hom denominar caixa de Pandora, la de la marjaleria. Malament aconsellat pel seu visir M´ulet -el polític més ben pagat de tot Mesopot mia-, i amb l´ajut d´un tal Fabrha --que encet aleshores la nissaga que encara hui té pres¨ncia en la política--, aplic l´assecació de terrenys i la inevitable urbanització dels afores de Babilonia amb les conseqü¨ncies que tots coneixem: la invasió d´Irak a mans de Bush, Blair i Aznar uns quants mil.lenis després.

Aquesta introducció hist²rica que no desdiu la versió de l´11-M del PP, serveix per a entendre qu¨ passa amb la marjaleria, la de Pandora, a Castelló de la Plana, postulant eterna a la capitalitat que no exerceix. Per incapa§.

Viver de vots, juntament que apuj al govern municipal a JL Gimeno --des que es dedica a la Ciudad de las Lenguas roman mut i parla a través i mitjan§ant el cabet privilegiat de Josety--, la tal marjaleria ha estat un desideratum del PP: que facin el que es passe pels ous sempre que ens voten, que edifiquen fins la hist¨ria amb la indol¨ncia i despreocupació de l´ajuntament que ha fet ulls clucs a les contínues agressions mediambientals i est¨tiques a la tal zona humida: han mirat cap a un altre costat.

El Mulet de torn, ha negat que la marjaleria siga zona humida, ergo protegida, com tampoc protegida , ergo humida, per cap Llei. La qual cosa fa pensar que ens espera una i bona: la conquista i ocupació d´alfa-centurians.

Escriptor