Per si Fabra, Camps i Costa encara no s´han adonat, Zapatero ha guanyat les eleccions i a Rajoy li queda el temps suficient perquè l´espantada siga la menor. Tot i que el País Valencià ha votat majoritàriament PP l´addició de vots suma un milió de vots més els vots atorgats al PSOE. Convé, però, analitzar la dèria d´aquesta terra a augmentar el vot a la dreta i les soflames i falàcies que han sigut la bandera i la consigna que tan pregonament s´han introduït en les urnes dels valencians.

La primera potser l´aigua i el transvasament de l´Ebre. Ço és l´escassesa de la tal aigua quan sempre que s´obri l´aixeta raja abundant. Com sempre. Quan l´administració europea denuncià clarament la ineficàcia i il.legalitat del tal transvasament i a Camps de Golf no li passa pels ous que es facin les dessaladores que abasteixen d´aigua mig món.

La segona, la immigració: no en cabem més i per causa dels immigrants, afirmen, els serveis públics com la sanitat i l´educació se´n van a la merda. Incapaços des de fa anys i panys d´organitzar llistes d´espera i distraent recursos econòmics per a qüestions que res tenen a veure.

El victimisme davant la política de Zapatero que dimecres ens recordava el vicealcalde de Castelló, Moliner, quan assegurava que dos dies després de les eleccions Zapatero castiga Castelló.

L´única raó demostrable, però, ha sigut la falta de lideratge en terres valencianes del PSOE, la no-coordinació d´una magnífica campanya electoral a nivell de l´Estat i un escàndol d´ineficàcia, ací, que demanda una total renovació d´uns dirigents que han demostrat que han de començar a buscar feina fora de la política.

Escriptor