La moda al nostre modest entendre és una corrent d´idees representades per les formes i els colors de certs objectes, roba, tipus, et. orientada envers certa direcció i d´acord amb un tipus determinat. Per tal que ens agrade o no l´aspecte d´un vestit o de qualsevol altre objecte personal esdevé un fenomen subjectiu, simple a totes hores, simple a totes hores, el mateix que una finitat de les nostres de les nostres pròpies idees que de vegades apareicen amb fúria en el lloc que ens trobem.

Des d´aquest principi, el gust és una funció de la facultat d´associar i relacionar les idees, encara que aquest principi normal s´haja eliminat del gust quotidià i humà de l´ésser, ferit de vegades per la visió que ens donen en relació a la imatge de la dona.

Tota impressió dels sentits es converteix en una idea i en una incitació espiritualitzada d´idees i records, d´imatges i objectes que agullona els nostres sentits. Les idees mares inciten al conjunt de les facultats espirituals d l´individu variant segons la naturalesa. A hores d´ara apareixen persones que no senten res davan d´una bella o interessant pintura o treball pictòric, insensibles a la música o a qualsevol expressió artística. Tot és qüestió de sensibilitat o bon gust.

Una ànima gran ens obri el camí dels actes i de la veritable vissualitat, un gran talent ens fa entendre que aleshores es pot vestir com siga dintre d´una concepció normal de la vida i de les veritables costums de la societat exemplar. Mai se mira allò que no diu només que fals sensibilitat i rars exemples de l´existència.

A hores d´ara, la moda extravagant mal entesa és tan voluble com una bufada de vent.

Escriptor