Més enllà d´alguna conversa en els ascensors, confesse que la climatologia no forma part de les meus preocupacions més persistents. Així que ja em disculparan si l´explicació és poc ortodoxa, però sembla ser que l´anomenada gota freda, es produeix bàsicament, quan l´època de pluges arriba després d´un estiu calorós, que ha deixat l´aigua del mar amb unes decimetes de temperatura.

Eixa insolació perllongada fa que es produïsca una evaporació major que en circumstàncies normals, i quan eixe vapor d´aigua es troba amb el fred de la incipient tardor, es condensa i cauen les potents pluges. Au, explicat!

Sembla que poca cosa es pot fer contra un cel que plora a llàgrima viva. No hi ha forma humana de consolar-lo. El que si que podem fer, és tindre nets els llits dels rius, netes les sèquies, els imbornals desembossats. I això s´ha de fer ací baix, a la terra encara eixuta.

Passa el mateix amb els comptes municipals. Este estiu l´economia s´ha escalfat prous graus, i ara mateix sembla que bufa un ventet que podria deixar-nos a tots gelats. Actualment, la possibilitat de gota freda econòmica és bastant evident.

Clar que la culpa de tot no és d´Alberto Fabra, no crec que ell tinga una hipoteca subprime, i evidentment, molt evidentment, el seu equip de govern no són ninja (no income, no job, no assets --I say hello to Mr. Font de Mora, because I´m sure that he´s reading me--), però els imbornals estan obturats per 50.000 euros en forma d´animals dissecats, els llits dels rius plens de propaganda de Passió per qualsevol cosa...

I al Partir Popular només se li acudeix eixir en rogativa: "la culpa és de Rodríguez Zapatero". Bé, en este cas de Sonsoles, que és la que canta.

Portaveu del Bloc a l´Ajuntament de Castelló