Diuen que la moral és la ciència de les conductes humanes i correspon tanmateix als costums, actes i pensaments, llur bondat o maldat.

Hi han tòpics sobre la moral, sobre la pròpia conducta humana, que dominen part de la cultura habitual, infiltrant-se i adaptant-se a la vida quotidiana.

A hores d´ara, quan el món sembla ser derrocat per les qüestions materials, per la imprevisible situació econòmica i laboral, acompanyada per la inestabilitat atmosfèrica, sembla que tothom té raó, encara que tan sols siga per a tractar de passar el millor possible la vida quotidiana.

Llegint amb atenció les escriptures dels llibres que s´anomenen religiosos, trobarem que Daniel anunciava amb passió i ironia que el món començaria amb la qüestió de la moral i que el seu final seria el canvi climàtic, acompanyat per la permissibilitat que actualment es pot trobar en l´educació familiar i que en el seu extrem s´associa a dolor pel trencament de la vida familiar.

En el moment actual hi ha molta por per la delinqüència entre els joves, restant la seguretat i la llibertat entre els mateixos i el total desenvolupament del conjunt de la societat actual.

Sempre es parla d´aquells que amb la seua lletra tracten de posar davant d´aquest món la realitat que de veritat ens espera.

La resta de sentiments i d´afectes es converteixen en res dintre de l´actual coexistència entre les persones que cohabitem la Terra.

La mesura en que l´activitat social que tothom voldria vore acatada és només respecte a l´antic i ja oblidat concepte de la virtud moral, a l´espera d´allò que, si més no, ens vindrà veritablement fet en el futur dels temps.

Escriptor