No sé si recorden Isaac R.S.? Sí home, l´ex de Falete, aquell xic que se´n va anar de "picos pardos", i per dissimular es va inventar que l´havien segrestat. Un prodigi d´imaginació a l´hora de comparéixer davant els mitjans de comunicació.

Doncs bé, en imaginació malaltissa l´alcalde Alberto Fabra l´ha superat. La setmana passada va comparéixer per assegurar que durant l´any 2009 es faran inversions a la ciutat per valor de 190 milions d´euros. I sense que se li escapés el riure. Cent noranta milions és la suma dels 30 del Plan E, més 12 milions d´altres inversions estatals, més 30 milions d´inversions previstes al pressupost municipal, més 118 que han de vindre de la Generalitat Valenciana.

Menteix. L´Ajuntament no té un clau. Encara ni tan sols té aprovada la preceptiva autorització, per traure al mercat els solars per valor de 25 milions d´euros, amb els que té previst finançar la major part d´eixes inversions. En el millor dels cassos tindrem l´autorització a l´estiu, i després ja vorem quants solars venem, quan els venem i per quin preu. I després caldrà licitar. No serà enguany.

Pel que fa a les inversions de la Generalitat, si tenim present que malgrat les promeses, han confirmat que durant tot l´any no hi haurà ni un cèntim ni per al Centre de Convencions de Calatrava, ni per la Universitat Internacional de Gehry, ni per a Parc Castelló, doncs què volen que els diga! Ens han mentit tant que no sé perquè els hauria de creure ara. De manera que, ara com ara, només tenim garantits els 30 milions del Plan E. Falete és com si un hipopòtam s´hagués engolit un rossinyol, Fabra un alcalde que s´ha engolit el sentit de la realitat.

Portaveu del Bloc a l´Ajuntament de Castelló