Mai no ens cansarem d´aixecar la veu en favor de la família. Una realitat fonamental per al desenvolupament de la societat i, més radicalment, per a la vida dels homes i les dones del futur. Urgeix continuar la tasca de promoure el valor de la família i fer possible tot allò que l´afavoreixi, tot i sabent que és, com totes les grans realitats humanes, fràgil, perquè està vinculada a la llibertat de les persones i les circumstàncies que les correspon viure.

Fa ja més de vint anys els bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola afirmaven: "cal advertir que el paper de les famílies en la vida social i política no pot ser merament passiu, elles mateixes han de ser les primeres a procurar que les lleis, no sols no ofenguin, sinó que sostinguin i defensin positivament els drets i deures de la família, promovent així una verdadera política familiar. Aquestes propostes que assenyalaven els bisbes comencen avui a ser una realitat. En els últims temps, i degut a les polítiques insuficients, quan no desfavorables a la família, aquesta ha pres la iniciativa com a realitat social, de tal manera que ha esdevingut una referència fonamental per a la construcció de la societat. La resposta de les famílies davant temes com l´avortament, la llibertat d´ensenyament, l´educació moral dels fills, la relació amb la vida laboral, els mitjans de comunicació, manifesten la seua voluntat decidida d´actuar, de deixar sentir el seu criteri i fer-se presents en l´escenari social.

La institució familiar ha influït en els canvis socials a través de la història. La seua fortalesa naix de la capacitat per viure la seua vocació, per embarcar-se en l´aventura de viure units, fundats en un amor que assumeix el goig i la responsabilitat, i que se sap sostingut per la mà més forta d´Aquell que ens va estimar fins a l´extrem: Jesucrist.