La Jornada Mundial de la Joventut, tant en la seua manifestació diocesana com en la de Madrid, ha estat un estímul per a tots. Ens ha mostrat un gran moviment de joves, units per la fe en Crist i guiats per qui és ara pastor universal de l’Església, Benet XVI. Tant els qui vam ser-hi com els qui van seguir aquest esdeveniment per la televisió, guardem en la memòria imatges inoblidables, sentiments que reforcen el camí de la fe, i, sobre tot, una alegria que neix de la percepció de que l’Església està viva.

Ara arriba el moment, no només d’assaborir aquells esdeveniments sinó de saber llegir en ells el camí que estem cridats a recórrer amb els joves de la nostra Diòcesi. És necessari treballar algunes de les propostes més incisives dels múltiples missatges del Sant Pare. Paraules que conviden a posar-se en camí, a descobrir que el futur comença avui, i els joves són ja el seu inici. I així els deia el Papa: “No es pot trobar a Crist i no donar-lo a conèixer als altres. Per tant, no us guardeu a Crist per vosaltres mateixos. Comuniqueu als altres l’alegria de la vostra fe. El món necessita el testimoni de la vostra fe, necessita certament a Déu”.

Cal que cada jove respongui a la crida del Senyor. Però també és necessari oferir-li un ambient en el qual pugue, com tot cristià, créixer i desenvolupar la seua vida. És el que subratllava el Papa: “Seguir Jesús en la fe és caminar amb Ell en la comunió de l’Església. No es pot seguir Jesús en solitari. Qui cedeix a la temptació d’anar pel seu compte o de viure la fe segons la mentalitat individualista, que predomina en la societat, corre el risc de no trobar mai a Jesucrist”. D’aquí el valor fonamental d’un grup de joves en cada parròquia. Que tots puguen formar part de la gran xarxa que dona lloc al “moviment diocesà de joves” que existeix des de fa anys a la nostra Diòcesi, però que ara ha de prendre un nou estil i impuls. No n’hi ha prou amb convidar als joves a ser cristians, cal oferir-los l’oportunitat de compartir la vida i la fe. Així com un ciri s’encén amb un altre, així també succeeix amb la vida de la fe. Si assolim això, estarem ja construint el futur, i els joves podran oferir el seu testimoniatge com a cristians d’aquest nou segle. H