El 2011 que ara acaba ha significat un any de canvi per a la ciutat de Vila-real. Després de 16 anys de govern del Partit Popular, el passat mes de maig les veïnes i veïns van decidir que el nou alcalde de la localitat siga Jose Benlloch. Estic molt orgullós de formar part de l’equip de govern plural i de progrés que ha possibilitat aquest canvi, al meu parer, totalment necessari. Després de sis mesos de treball, aquest equip segueix cohesionat i ha treballat molt durament per poder fer uns pressupostos per a l’any 2012.

Els comptes municipals pel proper any seran uns comptes difícils, com els de totes les administracions. La situació del nostre consistori no és la que totes i tots dessitjaríem i per això l’esforç ha de ser major. A més, l’actual equip de govern estem pagant els deutes de una anterior etapa que va deixar a moltes empreses de la nostra ciutat sense cobrar, generant dificultats per a molts emprenedors locals. Així mateix, el préstec de 20 milions d’euros que va sol•licitar el Partit Popular quan governava a Vila-real, s’ha de començar a tornar aquest any, provocant que els ingressos municipals es vegen ressentits.

Però, no són temps de queixes. Hem d’aprofitar les oportunitats que ens oferirà el nomenament de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació per tal de crear nous jaciments de mercat on els més de 6.000 aturats que viuen al nostre poble puguen tornar a treballar. Aquesta és la nostra màxima preocupació i la prioritat. A més, hem fet uns pressupostos austers que ens permetran estalviar en despesa supèrflua i amb els que intentarem fer més amb menys, tot i les crítiques de l’oposició que intenta justificar el seu malbaratament dient que sí que hi ha diners per a la nostra gestió diària. Només faltaria que no hi hagueren fons per a pagar els funcionaris o per a continuar amb les activitats esportives o culturals.

Per últim, m’agradaria acabar aquest 2011 dessitjant una milloria per al nostre poble (i per a tota la província). Hem de sortir d’aquesta tots junts. Equip de govern, oposició i ciutadania hem de treballar per millorar Vila-real. Com si del Villarreal CF es tractara, on afició, directiva i jugadors també hem de propiciar aquesta milloria que ens permeta somiar amb tornar a jugar a Europa el més prompte possible. H