En les pròximes setmanes, la indústria ceràmica viurà un dels moments més significatius de l’any. Les fires internacionals de paviments i revestiments ceràmics constitueixen una oportunitat per demostrar la potencialitat d’un sector que per a Vila-real i els vila-realencs ha sigut fonamental per a ser la ciutat que hui en dia som. La setmana que ve, la que és l’empresa referent en l’àmbit internacional en el sector ceràmic, Porcelanosa, obrirà la seua fira internacional a les instal·lacions de Vila-real. Després, vindrà Cevisama, amb una important participació també d’empreses locals.

Davant d’aquestes cites, l’equip de govern de Vila-real i jo com a alcalde no podem sinó mostrar el nostre suport més ferm cap a un sector fonamental per a la nostra història i també per al nostre futur. La recent distinció de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació és, sense dubte, una porta oberta a aquest futur, una oportunitat històrica que no podem desaprofitar per a construir entre tots un nou model econòmic basat en una cultura que prime el coneixement, la tecnologia i la innovació. Tres premisses que el sector tauleller local ha demostrat sobradament que compleix.

Ja fa més de mig segle que els vila-realencs, davant una gravíssima crisi agrícola, van demostrar la seua capacitat emprenedora i van començar a mirar cap al taulell. El temps ha demostrat que la decisió va ser encertada. Des d’aquelles primeres fàbriques de taulells de mitjans del segle passat, la indústria de la ceràmica i auxiliars s’ha anat fent forta a Vila-real fins a convertir-se en pilar fonamental de la nostra economia local. Un bagatge que ara ens acompanyarà en el camí que encetem per eixir reforçats de la situació en el marc del ambiciós projecte de ciutat innovadora.

Les fires que la ceràmica local viurà en els pròxims dies són una oportunitat excel·lent de comprovar una vegada més la potencialitat de la indústria taulellera per a fer de la innovació un motor de creació d’economia, ocupació i riquesa. La fira de Porcelanosa i Cevisama seran, doncs, un aparador de prestigi mundial on les nostres empreses, els nostres emprenedors, demostraran una vegada més per què Vila-real és una ciutat referent que serà capaç de reconvertir les seues estructures per recuperar el lloc capdavanter que sempre ha ocupat. H