Les noves instal.lacions bibliotecàries de Vila-real, que li van costar més de 4 milions d’euros al nostre poble perquè la Generalitat Valenciana encara deu els 2,3 milions d’euros amb els que es va comprometre, s’ha convertit en un tema molt recurrent per al Partit Popular que va ser qui, la passada legislatura, va encomanar aquesta infraestructura (recorden allò que deia l’exalcalde Rubert “per a lluir hem de patir”). Sembla que no recorden que la van inaugurar dies abans de les eleccions i que ho van fer ‘oblidant’ alguns ‘petits detalls’, com ara que no hi ha personal suficient al departament de Biblioteques per obrir-la o que l’edifici no està del tot llest per acollir una biblioteca.

L’espectacle del plenari celebrat el passat dilluns va ser lamentable. Des de la bancada del PP es va assegurar que una sola persona podria obrir la nova biblioteca al.legant que, ara mateix, un vigilant jurat ho està fent (aprofitant els recursos de l’Agència Tributària per tal d’estalviar) per facilitar que les i els joves de Vila-real tinguen una sala d’estudi oberta, una iniciativa que neix de la col.laboració amb la regidoria de Joventut. Sembla que al Partit Popular no entenen, o no volen entendre, que no es tracta d’obrir unes instal.lacions per obrir-les i prou. Si no que el que volem és oferir un servei. Fent un símil, és com demanar que una operació quirúrgica la porte a terme el conductor de l’ambulància en lloc del cirurgià.

Sempre hem dit, i mantenim, que obrirem la nova biblioteca quan la Generalitat ens pague els 2,3 milions d’euros que ens deu i puguem contractar el personal que fa falta per fer-ho en condicions. Malgrat que això ens coste moltes crítiques. Mentre, el PP, en contra de tots els tècnics consultats, diu que amb l’actual plantilla hi ha prou. Nosaltres per responsabilitat no ho farem, perquè volem oferir el millor servei als ciutadans. I sense voler abusar dels símils, els que ens agrada el futbol sabem que amb 7 es poden jugar els partits, però per tal de guanyar has de tindre un bon planter de 23 jugadors i jugar amb 11 d’ells.

Nosaltres volem tenir infraestructures que cubrisquen les necessitats de les ciutadanes i ciutadans i no ens conformem amb donar un mal servei, com sembla que vol el PP. H