Els programes Emcorp i Pamer són una sèrie d’iniciatives subvencionades per la Unió Europea, a través del Fons Social Europeu, i per la Generalitat Valenciana per tal de generar llocs de treball que, al mateix temps, servisquen de formació per als beneficiaris d’aquestes ajudes. Aquest any, la part subvencionada per la UE va estar ingressada en els comptes de la Generalitat. Però, el Consell, de forma totalment irresponsable, no ha pagat encara als ajuntaments. Es veu que les ajudes a l’ocupació i a la formació no són una prioritat per a Alberto Fabra i els senyors del PP.

Davant d’aquesta actitud de la Generalitat, l’Ajuntament de Vila-real va avançar el pagament dels salaris dels programes Emcorp i Pamer als corresponents usuaris. No obstant això, després de quasi un any de la finalització d’aquests programes, l’Administració valenciana no ha lliurat la subvenció que li correspon al nostre municipi, 138.424,75 euros. Cal recordar que als mesos de juny i juliol de 2011, amb l’inici dels programes d’ocupació, el Govern valencià hauria d’haver abonat ja als ajuntaments el 60% del total dels ajuts.

Aquest és un nou incompliment de la Generalitat Valenciana amb la nostra ciutat. Però no ens creuarem de braços davant aquesta actitut i seguirem demanant allò que ens correspon, no al consistori, sinó a totes les ciutadanes i ciutadans de Vila-real. Aquesta actitud, malgrat els dubtes que vol generar el Partit Popular, és la que estem tenint des que es va formar el nou equip de govern fa ara poc més d’un any.

Però en aquest cas, l’incompliment és més greu, ja que no només no han pagat el que ens deuen de l’any passat sinó que no han tret noves convocatòries d’aquestes ajudes a la gent que porta ja un temps desocupada. Estem parlant d’uns programes que serveixen per a la creació de nous llocs de treball i de noves vies de formació, per això demanem que la Generalitat que presideix Alberto Fabra tinga la sensibilitat que requereix aquest tema, ja que és el principal problema de la nostra ciutat i la nostra província.

El plenari de Vila-real, a més, ho va fer per unanimitat. Esperem que els senyors del Partit Popular a València li facen cas als del PP de Vila-real, encara que no confie massa en que així siga. H