Ahir a Vila-real vam finalitzar el VIII Mes de la Sostenibilitat. Les activitats que ha organitzat la regidoria de Medi Ambient han servit per tal de concienciar i motivar a moltes vila-realenques i vila-realencs en la cura que cal tenir cap al nostre entorn. Perquè no només fan falta grans accions per tal de cuidar el medi ambient. Amb els xicotets gestos de cada dia podem aconseguir grans resultats. I anem per aquest camí. Bona mostra d’això és la programació que ahir vam tancar. Vull agrair a totes les persones que han participat en cadascuna de les activitats. Només amb la seua presència en eixos actes ja demostren el seu interés per fer de Vila-real una ciutat més sostenible, que és una ciutat amb millor qualitat de vida.

Els consistoris no tenim grans competències en temes mediambientals, però sí tenim molta responsabilitat. Així ho creiem des de l’Ajuntament de Vila-real que ha passat per ser el primer de la província en instal.lar als seus carrers contenidors per reciclar l’oli domèstic. Cal destacar que aquesta acció no ha suposat ningun cost extra per a les arques municipals, la qual cosa demostra que, moltes vegades, ser respectuós amb el nostre entorn no té per què comportar una despesa extraordinària.

Pel que fa a les activitats del vuité Mes de la Sostenibilitat, hem volgut apropar un poc més el nostre riu Millars a les nostres xiquetes i xiquets. També hem vist com les i els nostres joves ens ensenyaven el nostre entorn. A més, hem tingut xerrades sobre agricultura ecològica que ens han informat sobre aquesta interessant activitat o jornades per als empresaris, ensenyant-los que l’estalvi d’energia als seus negocis, a banda de la vessant ecològica, també els fa ser molt més competitius i els facilita oferir un millor servei. O el Simposium d’Educació per la Sostenibilitat, que gràcies a la regidoria d’Educació, ha congregat a la nostra ciutat decenes de docents que es preoqupen per transmetre aquests valors mediambientals als infants i joves del País Valencià.

Per últim, felicitar als alumnes del col.legi Santa Maria, al Col.lectiu El Termet i a l’empresa Ecomotriu (ABAT) que van ser guardonats a la gala d’ahir pel seu treball en la millora del medi ambient a la nostra ciutat. Enhorabona! H