La Generalitat ha considerat apropiat que s’impartisquen cursos a l’escàs professorat amb temàtica cristiana. Apariciones y milagros de Nuestra Señora, ha sigut un dels més demandats quan han hagut hòsties per tal d’inscriure’s. Fonts de l’administració han mostrar la seua sorpresa davant gent que ha denunciat, escandalitzada, com impròpia tal convocatòria perquè, primer, no és la primera -ja hi ha d’altres amb temàtica religiosa en marxa: La fiesta litúrgica y su didáctica que deixar gent fora del recinte on s’impartia, Transmisión viva de la fe, Cristo vivo en la Iglesia, Vid y Olivo, títol com a mínim suggerent, o, el més celebrat, Creencia en lo visible y en lo invisible, rècord d’assistència i, segon, des de l’administració no entenen per què certa gent s’escandalitza quan els miracles i les aparicions o les aparicions i els miracles estan en el currículum de l’assignatura de religió.

I tenen raó. A Paco Camps se li va aparéixer no ja la Mare de Déu sinó tot el santoral sencer quan va ser absolt per un jutjat popular per l’assumpte dels tratges presents en el seu fons d’armari. A Bàrcenas, gràcies a un sant protector, els bitllets de 500€ no li caben a casa, paradigmes de que si tens bons padrins, et cases.

No se sap ben bé, però, si certes obres dels homes són aparicions, miracles o malediccions com l’Aeroport de Castelló, la Ciutat de les Arts i les Ciències, les milionàries maquetes de Calatrava, la col•lecció d’animals dissecats de l’Ajuntament de Castelló, el TRAM fantasma de Castelló al Grau, el parc litoral, la retallada criminal d’ensenyants i tot un seguit d’actuacions determinants a que la gent clame al cel, se cague en déu i en la mare que els va parir. Amén. H