Mai hi ha hagut un benefici per als treballadors i treballadores que no haja sigut arrabassat als poderosos. Durant els últims anys la plutocràcia amb els governs de torn han desplegat tota una contrareforma, retallant-nos llibertats socials i laborals.

En un escenari, durant els darrers anys, on les polítiques de dreta han avançat amb lleugeresa pel camp de batalla polític, tot semblava perdut per al poble. Però no, davant l’atac insuportable i de l’avarícia insaciable dels poders econòmics i financers, de la patronal, estan trobant una resistència pròpia d’un Astèrix. La resposta repressora davant eixa resistència no ha tardat a eixir a la llum. La llei mordassa és producte de la por de les famílies poderoses a perdre els seus privilegis. Perquè s’hi han adonat que alguna cosa està canviant. No poden amb nosaltres, la gent del poble. Fitxen i colpegen manifestants, censuren i tanquen mitjans de comunicació, empresonen per idees, a polítics, advocades i sindicalistes.

I Alfon esdevé un símbol d’eixa resistència. Empresonat injustament per participar en una vaga general. A Alfon li done les gràcies, i a totes les dones i homes que com ell són capaços d’alçar-se contra tanta infàmia, que són capaços de no ajupir el cap malgrat la violència empresarial i de l’Estat. Perquè com ha fet famós Yannis Youluntas, en el seu documental estrenat fa pocs dies a Castelló, mai més visquem com a esclaus. H

*Diputat EUPV a Les Corts