Francisco Correa, cap visible de la trama de corrupció presuntament lligada al Partit Popular, ha negat davant de les preguntes de la fiscal encarregada d’acusar-lo de fer garrames per valor d’uns cinc milions d’euros amb l’organització de cinc Fitur --que és com el Tour, de França cada any--, seguits, que la maquinació anomenada Gürtel no existeix. Item més, tampoc ell, com a persona, existeix. De fet és l’ombra del que va ser quan es passejava pels patis de l’Escorial amb companyia del Bigotes, un personatge que tampoc existeix, a la boda d’estat de la filla de José María Aznar o quan es mostrava pels despatxos oferint l’acompanyant com a signatura, en carn, d’algun negoci.Item més li ha comentat a la tal fiscal que ella, probablement, no existeixca però que encara no ho sap.

El món, de fet, no existeix perquè és una il•lusió creada pel cervell.

Tots nosaltres, afirmava totalment llançat, podríem ser amebes, que com tot el món sap es comuniquen telepàticament entre elles, pensant totes a l’hora creant la ficció que açò és un judici, una paella en l’alqueria un diumenge pel matí o una comunió el dia del Corpus.

Correa podria haver utilitzat qualsevol altra excusa, l’oblit, potser pel pas del temps o la necessitat pròpia del seu estatus però una vegada més ha triat el menyspreu. A totes les amebes. H

*Escriptor