Esta setmana, la Conselleria d’Educació ha facilitat l’arranjament escolar per al curs 2016/17, i per primera vegada en quatre anys, el balanç és positiu. Així es posa fi a anys sagnants per a l’educació pública, i s’acaba amb les retallades iniciades en el 2012.

L’aposta per la qualitat en l’educació passava per fer una reducció de les ràtios, i la baixada de 30 a 25 suposarà un gran canvi. Demostrant que l’intenció de Conselleria va més enllà, a Castelló i Burriana s’ha fet un pas més i la ràtio serà de 23 alumnes per aula. Esta baixada suposarà un canvi radical sobretot per als xiquetes i xiquets, que gaudiran d’una major atenció.

Una altra millora a destacar és la consolidació de les unitats de dos anys en el programa experimental engegat enguany, per la qual cosa, Castelló continuarà com a mínim amb les aules del Bisbe Climent, Antonio Armelles i Mestre Canós.

A Castelló però, no podem estar satisfets. El CEIP Blasco Ibáñez perd una unitat a Primària. El problema s’agreuja pels 3 mestres menys que això suposarà. Ja ens hem posat en contacte amb la direcció del Blasco, i en el Consell Escolar Municipal d’aquest dilluns portarem les al•legacions.

Altre aspecte a millorar és que hi ha unitats que apareixen com habilitades quan ja haurien d’haver estat creades.

Cal seguir avançant, però la línia marcada per la Conselleria satisfà a tota la comunitat, i això alguna cosa significa. H

*Regidor d’Educació per Compromís a Castelló