Al juny del 2015 va començar a l’Alcora una nova etapa a l’Ajuntament, un nou temps que vam qualificar com a canvi necessari. Doncs bé, en el que portem de legislatura ha quedat ben palès per què i com de necessari era este canvi.

De forma resumida podem dir que hem passat d’una etapa, la del PP, de letàrgia i paràlisi per a l’Alcora a una altra de gran activitat, en la que s’estan desbloquejant i engegant projectes clau per al futur del nostre poble. Un dels més importants, el Pla General d’Ordenació Urbana, que el pròxim mes passarà al ple per a la seua aprovació inicial.

Abordar esta iniciativa era urgent, ja que l’actual PGOU és del 1989 i no dóna resposta a les necessitats de la població. Per contra, el nou pla general possibilitarà el creixement i progrés de l’Alcora, afavorirà l’impuls de l’economia local i la generació d’ocupació.

Contempla 1,7 milions de m² més de sòl per a indústria i altres activitats econòmiques. Així mateix, preveu la ubicació de la nova subestació elèctrica i la nova depuradora industrial, dues infraestructures fonamentals per a la indústria. Tot açò significarà el nou creixement de l’Alcora i ens tornarà a ser referència en el mapa ceràmic.

Encara que semble impossible, sí, el PP també critica açò. Diuen que anem a limitar la instal·lació d’empreses, quan la realitat és que s’ha augmentat el màxim de m² permesos per la llei. És curiós que ara facen com si els preocupara el creixement de l’Alcora, mentre que quan van tindre l’oportunitat no van fer absolutament res. Els números parlen per si sols: quant va créixer el sòl per a indústria i empresesa la legislatura 2011-2015 (PP)? Zero metres. Quants metres creixerà a la present legislatura, gràcies a l’Acord de Progrés? Un total d’1,7 milions de m².

Tenint este projecte guardat al calaix, l’antic govern del PP va bloquejar el creixement i la creació de nombrosos llocs de treball a l’Alcora, els quals ara volem recuperar i posar en valor des de l’equip de govern. A més, ha suposat un sobrecost de 60.000 euros a l’Ajuntament, per haver d’adaptar-lo a la nova normativa legal.

Almenys, ara ja estem en la senda que el nostre poble mereix.

*Alcalde de l’Alcora.