Fa ara any i mig que, a petició de la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, vam visitar el centre d’investigació que tenim a Almassora. L’espai compta amb diverses zones per a laboratoris, una sala d’actes, despatxos, aules de formació... Amb raó el projecte va costar vora 2,4 milions al Consell, on sembla que tothom estava molt entretingut buscant substitut a Camps, com per pensar ni qui ocuparia en centre d’Almassora ni amb quin objectiu ho faria.

Un any i mig després de sorprendre’ns amb l’enèsim pou sense fons ideat del PP, hem trobat un camí perquè el centre es dedique a allò per al que va ser creat: la investigació. Hem iniciat els tràmits per la cessió a l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), una entitat dedicada la recerca i al desenvolupament i que reverteix els fruits de la seua feina en les empreses del sector.

D’aquesta manera, no només aconseguirem dotar d’activitat un espai amb nombrosos i excel·lents recursos públics, sinó que impulsarem el posicionament d’Almassora en el mapa de la indústria ceràmica. Les empreses es beneficiaran, alhora, dels resultats de les investigacions que l’ITC porte endavant, així com de l’assessorament i de la seua formació especialitzada.

L’assoliment d’aquest objectiu comú ha sigut el resultat de l’esforç de moltes persones directament implicades. El conseller d’Indústria, Rafael Climent; el director de l’ITC, Gustavo Mallol; el diputat Víctor Garcia i una llarga llista de treballadors públics i responsables polítics que han treballat perquè les inversions pagades amb diners dels ciutadans revertisquen en la creació d’ocupació i riquesa per als ciutadans.

Amb aquesta nova via, tenim al davant un ampli ventall d’opcions per a impulsar l’activitat econòmica a Almassora, un municipi amb gran quantitat de sòl industrial per ocupar. Les primeres pedres les vam posar amb la participació amb Cevisama i la realització d’un estudi, amb el segell de qualitat de la Cambra de Comerç de Castelló, per conéixer a fons les necessitats de les indústries ubicades al municipi. Continuarem tocant a les portes, treballant de valent i somniant a ser un municipi d’oportunitats per als nostres veïns.

*Alcaldessa d’Almassora