L’altre dia el regidor popular Carlos Feliu criticava la «gestió de Porcar en matèria educativa». Tot pel fet que, en els pressupostos participatius, es destinarà el 30% a actuacions en escoles municipals. Aquest fet ha dut a pensar al company Feliu que no tenim ben ateses les escoles. Realment es tracta d’una lectura supèrflua i interessada del resultat dels pressupostos participatius, que només pretén posar en dubte una gestió d’aquest govern que s’ha bolcat perquè les instal·lacions escolars milloren notablement, i ho explicaré amb xifres:

-El pressupost en manteniment d’escoles ha augmentat aquest any un 15% per atendre amb més eficàcia a totes les escoles i poder fer actuacions més significatives.

-Hem invertit en obres de millora en escoles més d’un milió d’euros, i continuarem. El Partit Popular no va invertir ni un sol euro en les anteriors legislatures.

-Els anteriors regidors d’educació del PP no xafaven les escoles ni les reunions de manteniment. Ara, cada dilluns ens reunim l’equip de manteniment per planificar les actuacions durant la setmana i les visites als centres són constants.

Per primera vegada la Regidoria d’Educació hem impulsat jornades i cursos amb la filosofia de modificació d’espais per crear patis que siguen realment educatius. Prova d’açò són jornades com el Castelló Educa o Montessori, l’Escola Viva amb el CEFIRE. Ara treballem de la mà amb les escoles potenciant aquesta idea i un exemple és l’ampliació del pati de l’Enric Soler i Godes en 4.000 m2. El fet que aquestes escoles hagen demanat les actuacions en els seus patis i hagen aconseguit que el projecte tire endavant és, sobretot, un motiu orgull perquè estem sent capaços de canviar la idea i l’ús dels espais educatius; en segon lloc perquè hem aconseguit que les comunitats educatives es mobilitzen per la seua escola. I per últim perquè creiem en la participació i en l’educació de qualitat, el que ha passat en els participatius reforça aquesta idea. Després de 24 anys de deixadesa, s’està treballant més que mai, és cert que no ho podem arreglar tot en dos anys però el camí que hem encetat és el correcte, i la gent ho sap.

*Regidor d’Educació de Castelló