Moltes vegades quan es pensa en l’urbanisme de les ciutats es tendeixen a imaginar grans actuacions o projectes. I moltes vegades, massa, aquest urbanisme de grans projectes viu d’esquena als problemes de la ciutadania. El Govern Municipal de Castelló té clar que un urbanisme que no contribuïsca a solucionar el dia a dia dels veïns i veïnes de la ciutat té poc recorregut.

L’assemblea oberta en la qual per primera vegada un equip de govern responia a preguntes ciutadanes va demostrar que a la gent li interessa la millora del clavegueram del seu barri, la prolongació d’un carrer o la culminació d’una rotonda que millore la mobilitat.

El procés participatiu amb el qual hem acostat el futur Pla General als barris de la ciutat amb 17 reunions en la qual tècnics i ciutadans ha compartit reflexions ha mostrat que aquesta és l’estratègia que impulsem des de l’àrea municipal d’Urbanisme. Cercar solucions als problemes quotidians de la ciutadania per a dissenyar una ciutat que millore la nostra qualitat de vida.

AQUEIXA mateixa preocupació és la que traça la política urbanística municipal en el dia a dia. L’últim exemple és l’aprovació de la redacció del projecte que permetrà desbloquejar una unitat d’execució en la zona Oest de la ciutat, entre el parc Mèrida i l’edifici Urban, quan la dissolució de la societat Gumsa va deixar sense concloure un 10% de la urbanització.

Un projecte que, amb una inversió d’una mica més de 200.000 euros, aconseguirà concloure el projecte original, millorar les connexions entre la Quadra Salera i la Quadra Saboner, afavorir la mobilitat dins del barri i, sobretot, endreçar l’entorn urbà. Aquest és l’urbanisme pel qual apostem. Potser no quede tan bonic en les fotos, però resol els problemes de la gent.

*Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló. Regidor d’Urbanisme