Totes tenim un familiar a qui recordem en moments especials, encara que el pas dels anys faça que els vincles familiars i la convivència siguen poc més que patrimoni de la nostra memòria. Recorde com el meu oncle Alberto acostumava a dir una frase d’aquelles que mereixen ser recordades: «si està fet, és que es pot fer». Davant determinats problemes als quals cal aportar solucions de manera ineludible, el nostre govern municipal ha de mostrar un elevat nivell d’autoexigència. Més encara quan aquestes solucions formen part del seu compromís amb la ciutadania i tenim exemples que,efectivament, sí que es pot.

Pel que fa als desnonaments, sabem que el màxim responsable de la situació actual és el Partit Popular, que ens ha venut als interessos dels bancs legislant al seu favor, encara que cal no oblidar el paper jugat pel PSOE, autor dels desnonaments exprés i valedor actual de Rajoy. Però cal recordar que la nostra alcaldessa es va comprometre a donar solució d’habitatge a les famílies desnonades. Si l’ajuntament de Burgos és capaç d’ampliar el seu parc d’habitatge social gràcies a un acord amb una caixa rural i Sevilla pot ampliar la seua borsa d’habitatge social gràcies a incloure pisos privats buits, tal com fan Barcelona i Madrid. Si Madrid anuncia la construcció d’habitatges de lloguer social fins, almenys, recuperar la xifra anterior a la venda d’habitatge social públic a fons «buitre» per part del PP. Si Barcelona llança un pla per a convertir-se en la major promotora d’habitatge de la ciutat i promoure així un gran parc de pisos de lloguer assequible. Si açò succeeix en altres ciutats, demostrant que elles poden, què fa que Castelló vaja tan lent? Què fa que mentre ciutats de tot el món, entre altres Valladolid, remunicipalitzen l’aigua, ací no apostem per la gestió municipal d’aquest dret? O per la recollida de residus, les escoletes infantils i la recaptació d’impostos?

CREC que més enllà de les dificultats legals, burocràtiques i administratives, té molt a veure amb les prioritats que es marque cadascú, perquè com va dir Tío Alberto, si està fet, es pot fer. I si no està fet, cal intentar-ho.

*Regidor de CSenMoviment