Hem de dir prou. Borriana està patint en els últims mesos un atac feixista en tota regla. Cada setmana la societat borrianenca estem patint l’aparició de pintades a tot arreu de la nostra ciutat amb lemes xenòfobs i feixistes que busquen sols un missatge d’odi, sense cap altra explicació. I una vegada més, i en sols quatre mesos, la seu de Compromís ha sofert un nou atac de pintades feixistes d’un grup de gent que no representa la Borriana que coneixem i que estimem.

Malauradament, la nostra població du sent, ja fa temps, objecte de pintades feixistes en algunes zones de la ciutat, i no poden quedar sense resposta. Els valors democràtics defesos per la majoria social no han de fer un pas enrere mai, i saber que estem en un món en el que no cap la ideologia feixista que aquests grups de gent defenen, i que a més a més, ho fan intentant silenciar-nos a base de pintades. Tinc molt clar que els intolerants i els feixistes no tenen cabuda en la nostra ciutat, una Borriana oberta, plural, respectuosa, solidària i que mira endavant amb optimisme, per això a la nostra ciutat sobren aquests individus i els seus comportaments antidemocràtics.

Estem farts de veure cada setmana una pintada que sols pretén buscar un missatge d’odi, atacant la llibertat d’expressió i la democràcia per la que tant han lluitat els nostres vells. Ara és el moment de dir prou a esta gent, i alçar la veu més que mai per dir-los que no ens van a silenciar, i que tenim més ganes que mai de treballar, de tornar a estar davant per defendre els drets de totes les persones. Sabem que a alguns els molesta la tasca que estem fent a les institucions, i anem a continuar treballant per una societat lliure i democràtica, i no podran silenciar-nos. I per a que això ocórrega amb llibertat és moment de demanar al subdelegat del Govern espanyol a Castelló, David Barelles, més contundència amb aquestes pintades que Borriana està patint, i adoptar les mesures per a que els responsables d’aquests delictes d’odi siguen perseguits amb tota la força de la llei. No ens han de silenciar, hem d’estar junts i no tindre por per a dir ben clar: fora el feixisme de Borriana!

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana