Aquests dies hem sabut que Ryanair deixarà d’operar a l’hivern amb Bulgària com va fer amb el vol a Bristol. Aquestes accions posen en dubte la política de l’autoritat aeroportuària que es va iniciar en temps del PP, que consistix en apostar per subvencionar els vols low cost, i donen la raó a Compromís quan demanem un nou enfocament per a l’aeroport.

L’aeroport de Castelló, tal com diuen els professionals del Club Introducing Castellón, que treballen per a portar viatgers a través de touroperadors, serà un aeroport turístic o no serà. Actualment el 70 per cent dels viatgers no són turistes, sinó veïns de València i Castelló que viatgen per a visitar les ciutats a les quals l’aeroport oferia vols. Ara sols en quedaran Londres i Polònia.

El Club també posa damunt de la taula la raó de la falta de demanda: pràcticament cap touroperador sap on està Castelló i els productes turístics que podem oferir fora del sol i de la platja encara estan en bolquers. Estem parlant de portar visitants fora de temporada i de trencar l’estacionalitat ja que l’estiu el tenim garantit. Els paquets vacacionals haurien d’anar dirigits a un tipus de client diferent al de l’estiu: persones que vulguen gaudir de la natura, el patrimoni, la gastronomia i la cultura dels nostres pobles, i que estiguen disposats a pagar una experiència única i diferent. L’Agència Valenciana de Turisme ja està treballant en aquesta línia, que ha recolzat la Diputació, i ha impulsat la creació de producte turístic a través de les mancomunitats, encara que lamentem que no hi estan tots els municipis. Estem a temps de buscar empreses turístiques que treballen a Castelló. Però la Diputació no acaba de crear d’una manera valenta un producte turístic que contribuïsca a la desestacionalització, i continuem anant a fires a vendre viatges de tipus individual però no de grups amb contacte amb agències que puguen arribar a través de l’aeroport. Precisament, està per això.

*Portaveu Compromís Diputació