Està a punt de complir-se un any de l’execució d’un dels projectes urbanístics més importants de quants s’han dut a terme a l’Alcora en les últimes dècades. La remodelació dels carrers Sant Francesc i Arquebisbe Gasch i les places de l’Ajuntament i del Convent ha sigut, sens dubte, un dels majors encerts fets al nostre poble. El resultat a la vista està. Érem molt conscients que es tractava d’una decisió arriscada, ja que una obra de tal envergadura comportava importants molèsties i dificultats, però igualment teníem clar que anàvem a fer el pas endavant, amb valentia, disposats i disposades a assumir el que fera falta durant el procés, amb el convenciment que el final mereixeria la pena. I tant que ha merescut la pena! Ha suposat un abans i un després quant a accessibilitat i seguretat i un exemple a seguir per a futurs projectes.

És una gran satisfacció veure com els vianants ara poden transitar sense dificultats, tots i totes, sense exclusió, persones amb problemes de mobilitat, amb carros de bebès, amb carros de la compra, etc. quan abans les voreres eren tan estretes que els vianants es veien obligats a envair la calçada amb el risc que açò comportava.

També les dues places remodelades han guanyat molt amb aquest projecte, doncs a més de solucionar els problemes que havia de filtracions, ara se’ls està donant molta més utilitat. Així, estan acollint importants esdeveniments, com concerts i actes de festes, entre uns altres, per a un gran aforament cosa que abans, senzillament, era impossible.

Pel que fa a la plaça del Convent, abans no es podia realitzar cap acte i ara, per exemple, ja s’ha fet cinema, també és un dels escenaris de les Rondes al Maig, etc.

Aquest projecte, a més, ha reportat a l’Ajuntament el reconeixement d’altres administracions, havent aconseguit dos premis, un de la Diputació de Castelló i un altre de la Generalitat Valenciana.

Però com deia, la major satisfacció és el gran salt qualitatiu que ha suposat en la vida dels veïns i veïnes. Un gran progrés en la camí cap a un poble per a les persones, una de les nostres grans prioritats, en la qual, seguim avançant!

*Alcalde de l’Alcora